Met de première van de dansfilm "Agatha en Magnolia" die een team van het vermaarde Nederlands Dans Theater (NDT) op initiatief van Villa Magnolia maakte, wordt gevierd dat de nieuwe website van het hotel gereed is.

De website van het hotel is volledig vernieuwd. Daarnaast is er een mobiele applicatie ontwikkeld die gasten tijdens het verblijf kunnen gebruiken om van alle evenementen en bezienswaardigheden op de hoogte te blijven. De website en app samen vormen een complete reisgids voor iedereen die wil genieten van het beste en mooiste dat Zeeland te bieden heeft.

De heer Jerry Troy, hotelier, staat inmiddels vijf jaar aan het hoofd van Villa Magnolia. Hij nodigde een aantal betrokkenen bij het NDT uit om in de pracht van de Zeeuwse natuur een schitterend werk op te voeren. Opgenomen in en rondom Villa Magnolia en in Middelburg, geeft de film de rust, schoonheid en kracht van het Zeeuwse landschap weer. Deze korte film is dan ook de perfecte illustratie van een ongedwongen verblijf in Villa Magnolia.

Danielle Rowe

Het Nederlands Dans Theater is een dansgezelschap met tal van internationale sterren dat Den Haag als thuisbasis heeft. De moderne dans van dit gezelschap is verhalend, krachtig en ambitieus. De choreograaf die dit werk speciaal voor Villa Magnolia gemaakt heeft is Danielle Rowe. Deze uit Australië afkomstige danseres danste als eerste solist bij "The Australian Ballet" en heeft in die rol meerdere prijzen gewonnen, waaronder een Helpmann Award voor beste vrouwelijke danser van Australië. Na tien jaar voor het Australisch ballet te hebben gedanst - haar vertrek was toentertijd landelijk nieuws - vertrok Rowe via Houston naar Den Haag waar ze van 2013 tot 2016 werkzaam was als danseres bij het NDT. Inmiddels is zij als freelance danseres actief in San Francisco.

Het Nederlands Dans Theater nodigt haar dansers regelmatig uit om als choreograaf op te treden. In die rol debuteerde Danielle Rowe in maart 2015 met haar stuk "Margarie & Thomas", opgevoerd in het Lucent Dans Theater in Den Haag tijdens het programma Switch. Het stuk werd door de pers zeer positief ontvangen. Vooral het creatieve concept, de styling en de hilarische lichaamsbewegingen van de dansers werden geroemd. Nu heeft zij haar kunsten en kunde ingezet om de film voor Villa Magnolia even indrukwekkend te maken.

Harmen Straatman

De cinematografie voor deze film was in handen van Harmen Straatman. Hij werkt al ruim tien jaar als audio/visueel engineer voor het Nederlands Dans Theater. Daarnaast is hij actief als zelfstandig cinematograaf, muzikant en videotechnicus. Hij is gespecialiseerd in compositie voor uitvoerende kunsten. Zijn indrukwekkende portfolio bestaat onder andere uit projecten in Nederland, Taiwan, de Verenigde Staten en Schotland.

De muziek waarop "Agatha & Magnolia" wordt uitgevoerd is George Gershwins's "Oh What a beautiful Morning" in de uitvoering van Peggy Lee.