Duurzaamheid

Milieubewust en sociaal ondernemen

Duurzaamheid zit in ons DNA. Bij Villa Magnolia streven wij ernaar onze gasten ten volle te laten genieten en tegelijkertijd ervoor te zorgen dat toekomstige generaties dat ook kunnen blijven doen. Voor ons is duurzaamheid geen optie maar een standaard. Duurzaamheid strekt verder dan het milieu bewaken, het gaat ons om het bouwen van langdurige, rendabele relaties met alle belanghebbenden. We geloven dat ieder persoon, maar ook ieder bedrijf, op twee manieren duurzaam bezig kan zijn. Enerzijds, door groen te handelen, anderzijds door sociaal te handelen. We zijn dan ook trots dat TripAdvisor Villa Magnolia tot een van haar "Green Leaders" benoemd en daaraan het niveau Goud verbonden.

Villa Magnolia is sinds eind 2017 volledig energie-efficiënt op het gebied van verlichting. Dit is gedaan door het vervangen van oude niet-duurzame verlichting naar ledverlichting. Zo wordt er veel minder stroom verbruikt, zijn de ledlampen geproduceerd met een lage milieubelasting en hebben ze een zeer lange levensduur. 

In uw kamer

Villa Magnolia gebruikt uitsluitend groene stroom uit hernieuwbare bronnen, zoals water- en windenergie. De afgelopen jaren hebben we hard gewerkt aan de verbetering van onze gebouwen. Ook in toekomstige projecten is het voor ons belangrijk dat onze gebouwen energie label A ontvangen. We proberen ons waterverbruik tot een minimum te beperken door speciale kranen te installeren. U zult hier echter nooit iets van merken, de douches zijn nog steeds warm, ontspannend en hebben bovenal een sterke straal. Alle papieren producten in Villa Magnolia, van het toilet papier tot aan het briefpapier, zijn ecologisch van aard. Al onze schoonmaakmiddelen zijn biologisch. We proberen onze impact op het milieu te minimaliseren en meten met regelmaat onze chemische output om ook die voetafdruk te verkleinen. U ligt in Villa Magnolia op speciale Auping bedden die gerealiseerd zijn volgens de Cradle to Cradle filosofie, waarbij binnen de bedrijfsvoering gebruik gemaakt wordt van hergebruik van materialen zonder verspilling van grondstoffen. Zo weet u dat ook in de toekomst iedereen met een gerust hart kan gaan slapen. 

Eten en drinken

Bij de keuze voor producten voor het ontbijt of de Honesty Bar is duurzaamheid een beslissende factor. De koffie en thee die bij het ontbijt wordt geserveerd is organisch en fair-trade. We bieden u biologische wijnen, lokale sappen en snacks en snoepgoed van familiebedrijven die dezelfde waardes delen als wij in onze Honesty Bar. We werken graag samen met lokale leveranciers. We vinden het belangrijk om de lokale traditie te bewaren en de producten waarmee Zeeland bekend is geworden te eren. Daarnaast is het zo dat door lokaal in te kopen de vervoerskosten en –tijd worden ingekort en we hierdoor onze ecologische voetprint kunnen verkleinen.

Wij geloven dat duurzaamheid ook betekent dat je verantwoordelijk bent voor het welzijn van de mensen om je heen. Villa Magnolia voelt een sterke connectie met Oostkapelle, haar bewoners en cultuur. We proberen hen zo veel mogelijk bij het hotel te betrekken. Zo worden onze gastenzeepjes gemaakt door 's Heeren Loo, een stichting die werkt met mensen met een beperking. Een ander initiatief dat wij een warm hart toedragen is Orionis, een stichting die mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt helpt. Bij Villa Magnolia wordt een van de werkplekken ingevuld door Orionis. Daarnaast streven we naar grote variëteit in ons team en investeren we in scholing en opleiding van onze werknemers. Onze hotelier, de heer Jerry J. Troy, is actief voor de federatie van ondernemingsverenigingen in de Gemeente Veere en actief berokken bij meerdere sociale en culturele initiatieven. Villa Magnolia is trotse sponsor van de zomeravond concerten in Oostkapelle. Deze klassieke concerten worden gedurende de zomer georganiseerd en brengen een variatie aan muziek naar het dorp. Mocht u Villa Magnolia tijdens de zomermaanden bezoeken, dan nodigen we u van harte uit een bezoek te brengen aan een van deze concerten in de dorpskerk van Oostkapelle.